UE: România are cei mai mulți cetățeni care nu își permit conexiune la Internet

Cel mai ridicat procent din UE de persoane expuse riscului de sărăcie și care nu își permit să aibă acces la Internet este înregistrat în România (25%), urmată de Bulgaria (20,5%) și Ungaria (16,5%), conform Eurostat.

Bar chart: Share of population unable to afford internet connection, 2022

În 2022, 2,4% din populația Uniuni Europene se afla în imposibilitatea de a-și permite o conexiune la Internet. Dar datele publicate de Eurostat, marți, arată că ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie care nu își pot permite o conexiune la internet este semnificativ mai mare, ajungând la 7,6%.

Cel mai ridicat procent de persoane expuse riscului de sărăcie și care nu își permiteau să aibă acces la internet era înregistrat anul trecut în România (25%), urmată de Bulgaria (20,5%) și Ungaria (16,5%). În schimb, cele mai mici procente au fost înregistrate în Danemarca și Finlanda (ambele cu 1%), urmate de Cipru și Luxemburg (ambele cu 1,5%).

Cu toate acestea, procentul total de persoane care nu își pot permite o conexiune la internet a scăzut cu 0,3 puncte procentuale (2,7%). Mai mult, persoanele cu risc de sărăcie au cunoscut o îmbunătățire mai semnificativă, cu o scădere de 0,8 puncte procentuale (8,4%) în aceeași perioadă.

Situația din 2022 evidențiază nevoia urgentă de eforturi continue pentru a reduce decalajul digital în UE. În timp ce accesul la internet a devenit un aspect fundamental al vieții moderne, există încă cetățeni și comunități cărora le lipsesc mijloacele pentru a și-l permite. Corelația dintre sărăcie și excluziunea digitală este evidentă, dar progresele înregistrate față de anul precedent oferă speranță pentru un viitor mai incluziv.

Facebook

Comentarii

133 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *