Von der Leyen: Urmează interzicerea TikTok în UE?

Ursula von der Leyen, actuala președintă a Comisiei Europene și candidată a Partidului Popular European (PPE) la președinția acestei instituții, a făcut declarații controversate legate de posibila interzicere a aplicației TikTok în Uniunea Europeană în cazul în care va fi realeasă. Potrivit informațiilor furnizate de EFE, von der Leyen a afirmat că nu exclude această măsură, subliniind preocupările ce țin de legăturile aplicației cu guvernul chinez.

„Nu este exclus”, a declarat von der Leyen în timpul unei dezbateri pre-electorale, răspunzând la întrebări legate de posibila interzicere a TikTok în UE din motive de securitate cibernetică, similar cu măsurile luate de Statele Unite.

Candidata PPE a adăugat că executivul european a fost un pionier în interzicerea instalării TikTok pe telefoanele corporative și că este conștientă de „pericolul exact” pe care îl prezintă această platformă. De asemenea, a subliniat că sub conducerea sa, Comisia Europeană a avansat în reglementarea serviciilor digitale pentru a asigura responsabilitatea platformelor pentru conținutul pe care îl furnizează, precum și pentru a promova accesul echitabil la piețele digitale.

Aceste declarații vin în contextul unei vizite planificate a președintelui Xi Jinping în Europa, unde va fi întâmpinat la Paris, după care va călători în Ungaria și Serbia. Interdicția posibilă a TikTok a fost un subiect important și în discuțiile recente între oficiali americani și chinezi, după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege care ar putea duce la vânzarea aplicației în Statele Unite.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *