Marea Britanie renunță la angajamentul de a elimina toate legile UE până în 2023

Guvernul britanic a renunțat la planul său de a elimina toate legile Uniunii Europene până la sfârșitul acestui an. Mișcarea a fost intens promovată de suținătorii brexitului, dar a ridicat îngrijorări cu privire la incertitudinea juridică și haosul birocratic.

În schimb, guvernul a anunțat că va modifica legislația pentru a revoca doar 600 din cele aproape 4.000 de legi UE care au rămas în vigoare de la plecarea Marii Britanii din Uniune în 2020.

Abordarea revizuită își propune să ofere transparență totală prin specificarea reglementărilor care vor fi eliminate din legislația națională. Guvernul a declarat că 1.000 de legi UE au fost deja revocate sau reformate, iar alte 500 urmează să fie revocate prin proiecte de lege separate.

Membrii opoziției au avertizat cu privire la potențialele consecințe negative ale revocării legilor UE, cum ar fi volumul de muncă crescut pentru departamentele administrative și protecțiile normative mai slabe. Decizia s-a confruntat și cu critici, inclusiv din partea unor politicieni care au susținut brexitul, printre care se numără și Jacob Rees-Mogg.

Guvernul încă intenționează să pună capăt statutului special al legislației UE până la sfârșitul anului, dar a recunoscut că procesul este încetinit de provocările asociate revizuirii volumului tot mai mare de legi și riscurile juridice asociate planului inițial.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *