Xi Jinping, turneu european în trei țări. Inclusiv Ungaria

Președintele chinez, Xi Jinping, va ajunge la Paris, într-o vizită de stat, în zilele de 6 și 7 mai.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Palatul Elysée într-un comunicat de presă. Un punct important pe ordinea de zi a discuțiilor liderului chinez cu președintele Emmanuel Macron va fi războiul pe care îl poartă Rusia în Ucraina.

Discuţiile din Franţa „se vor axa pe crizele internaţionale, în primul rând pe războiul din Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu, pe aspectele comerciale, pe cooperarea ştiinţifică, culturală şi sportivă, precum şi pe acţiunile noastre comune în faţa provocărilor globale, în special urgenţa climatică, protecţia biodiversităţii şi situaţia financiară a celor mai vulnerabile ţări”, a adăugat preşedinţia franceză.

Vizita va include și o deplasare în regiunea Hautes-Pyrénées.

„Această vizită are loc cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a relațiilor diplomatice dintre cele două țări și urmează vizitei președintelui la Beijing și Guangzhou în aprilie 2023”, a precizat Palatul Elysée.

Vizita în Franța reprezintă începutul primului turneu european al președintelui chinez de la pandemia Covid-19. Din Franța, Xi Jinping va merge în Serbia și Ungaria.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *