Gerard Depardieu a fost arestat

Actorul Gerard Depardieu – unul dintre giganţii cinematografiei franceze şi mondiale, care este inculpat pentru viol într-un alt dosar – a fost plasat luni în arest preventiv, la Paris, pentru a fi audiat pe baza denunţurilor formulate împotriva sa de două femei care îl acuză de agresiuni sexuale, transmite AFP, conform Agerpres.

O decoratoare care lucra în echipa filmului „Les Volets Verts”, regizat de Jean Becker, îl acuză pe starul francez că a agresat-o sexual în 2021. Ea a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste. Anchetele au fost încredinţate districtului trei din cadrul Poliţiei Judiciare din Paris. Faptele ar data din septembrie 2021 şi s-ar fi petrecut într-o vilă privată din Paris.

Actriţa Helene Darras a depus şi ea o plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală, în timpul unor filmări din 2007, însă acea plângere a fost clasată de Parchetul din Paris pentru prescrierea faptelor.

În Spania, Gerard Depardieu este vizat de o plângere formulată de jurnalista şi scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză că a violat-o în 1995.

„Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie”, a declarat actorul francez, în vârstă de 75 de ani, într-o scrisoare deschisă, publicată în octombrie 2023, în cotidianul Le Figaro, referindu-se la acuzaţiile care i s-au adus.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *