Eurostat: România are cei mai mulți cetățeni care trăiesc într-o altă țară UE

Conform unui raport Eurostat, în anul 2022, numărul românilor care locuiesc într-o altă țară din Uniunea Europeană a atins cifra de 3,1 milioane. Românii au ajuns astfel să fie cel mai mare grup de persoane care trăiesc în afara țării lor de origine.

Românii (24%), sunt urmați de polonezi (11%), italieni (11%) și portughezi (7%). Aceste cifre reflectă diversitatea demografică a Uniunii Europene și tendința tot mai frecventă a cetățenilor de a căuta noi oportunități în afara granițelor naționale.

blank

În același timp, raportul Eurostat dezvăluie informații demografice importante despre populația UE. Una dintre tendințele semnificative este îmbătrânirea populației europene de la an la an. În anul 2022, vârsta medie a cetățenilor UE a atins 44 de ani, în creștere față de 41,9 ani înregistrată în 2012. Portugalia iese cel mai mult în evidență prin creșterea semnificativă a vârstei medii cu 8,6 ani, urmată de România cu o diferență de 8,5 ani între anii 2012 și 2022.

Datele furnizate de Eurostat subliniază importanța migrației în interiorul UE și influența acesteia asupra structurii demografice.

Numărul impresionant de români care locuiesc în alte țări membre reprezintă o manifestare a dorinței cetățenilor de a căuta noi oportunități și de a se integra în alte societăți. În același timp, creșterea vârstei medii a populației europene subliniază importanța politicilor și măsurilor care să promoveze o societate sustenabilă, adaptată nevoilor și schimbărilor demografice.

Aceste date oferă o bază solidă pentru analize ulterioare și pentru dezvoltarea strategiilor care să asigure prosperitatea și coeziunea în Uniunea Europeană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *