15 țări UE se alătură acțiunii în justiție împotriva legii anti-LGBT din Ungaria

În total, 15 țări din Uniunea Europeană s-au alăturat unui proces împotriva legii ungare privind protecția copilului, criticată pe scară largă ca fiind anti-LGBT.

Belgia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Austria, Austria, Irlanda, Danemarca, Malta, Spania, Suedia, Finlanda, Slovenia, Franța, Germania și Grecia, împreună cu Parlamentul European, vor acționa ca părți terțe în procesul intentat anul trecut de Comisia Europeană. Termenul limită pentru a se alătura cauzei s-a încheiat la 6 aprilie.

„Rămânem fermi în angajamentul nostru față de o societate incluzivă și față de egalitatea pentru toți”, a declarat Ministerul belgian al Afacerilor Externe, care a condus lupta împotriva controversatului proiect de lege. Legea ungară, aprobată în iunie 2021, conține o dispoziție care interzice sau restricționează puternic reprezentările homosexualității și ale schimbării de sex în conținutul media și în materialele educaționale adresate publicului cu vârsta sub 18 ani.

Acest lucru a declanșat o reacție politică, țările semnând scrisori comune și prim-miniștrii exprimându-și în mod deschis nemulțumirea față de omologul lor maghiar, Viktor Orbán. Premierul olandez, Mark Rutte, a mers până la a sugera că, dacă Ungaria va merge mai departe cu aceste planuri, „din punctul meu de vedere, nu mai au ce căuta în UE”.

Legislația a fost, de asemenea, criticată pentru că face o confuzie între pedofilie și homosexualitate, în condițiile în care scopul declarat al textului este de a consolida protecția copiilor împotriva infractorilor sexuali.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *