Instituțiile UE interzic TikTok pe dispozitivele de serviciu

Decizia Comisiei Europene de a interzice aplicația TikTok pe dispozitivele de muncă, a declanșat un efect de domino la Bruxelles. Mai multe instituții UE se aliniază pentru a adopta această interdicție, transformând populara aplicație de conținut video într-un software ostracizat pentru mediile corporative.

TikTok este deținut de compania ByteDance cu sediul la Beijing, o conexiune care a stârnit îngrijorări serioase cu privire la încălcări ale vieții private, spionaj și transferuri de date către Partidul Comunist Chinez.

Interdicția, anunțată pentru prima dată pe 23 februarie, este acum în vigoare în componenta executivă a UE – Comisia Europeană –, cei doi colegislatori – Consiliul UE și Parlamentul European –, serviciul diplomatic – Serviciul European de Acțiune Externă și organul de supraveghere bugetară din Luxemburg – Curtea de Conturi Europeană.

Măsura se aplică dispozitivelor corporative, dar și dispozitivelor personale care ar putea fi conectate la rețeaua oficială de telefonie mobilă furnizată de instituții în sediul acestora.

După anunțarea acestei decizii, cele două organisme consultative principale ale blocului – Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Comitetul Economic și Social European (CESE) – au urmat în mod egal exemplul în ultimele zile, au declarat oficiali pentru Euronews.

Niciuna dintre instituțiile europene nu a menționat în mod explicit îngrijorări cu privire la Partidul Comunist Chinez sau guvernul central de la Beijing, ca factor în luarea acestor decizii.

TikTok și-a apărat în mod repetat independența față de guvernul chinez și a declarat că interdicțiile „se bazează pe concepții greșite”. De asemenea, compania a insistat că se angajează să protejeze „datele celor 125 de milioane de oameni din UE care ajung la TikTok în fiecare lună”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *