SUA cere producătorilor să nu mai vândă cipuri Chinei

Doi dintre cei mai importanți producători de cipuri din America au primit ordin să nu mai vândă în China o parte din tehnologia lor care poate fi utilizată pentru inteligența artificială. Nvidia (NVDA) și AMD au declarat miercuri că au primit ordin de la guvernul american să oprească exporturile de anumite cipuri de înaltă performanță către a doua economie a lumii.

Într-un document de reglementare, Nvidia a precizat că a fost informată de oficialii americani că cerința se datorează unui potențial risc ca produsele să fie folosite de un „utilizator final militar” sau să fie deturnate către acesta. Restricțiile acoperă circuitele integrate A100 și viitoarele circuite integrate H100 ale Nvidia, precum și orice sisteme care le includ, cu efect imediat, a precizat aceasta.

Nvidia și AMD au primit notificare să nu mai vândă cip-uri în China

Potrivit documentului, această măsură amenință să distrugă afaceri în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Nvidia. Aceasta este aproximativ suma pe care gigantul tehnologic cu sediul în California a estimat-o săptămâna trecută în ceea ce privește vânzările potențiale către China, care ar putea fi afectate de noua cerință, se arată în documentul depus. Acțiunile Nvidia s-au prăbușit miercuri cu 6,6% în tranzacțiile după orele de tranzacționare, în timp ce acțiunile AMD au scăzut cu 3,7%.

Într-o declarație pentru CNN Business, Nvidia a transmis că lucrează cu „clienții din China pentru a-și satisface achizițiile planificate sau viitoare cu produse alternative și poate solicita licențe în cazul în care înlocuirile nu sunt suficiente”.

AMD, care are de asemenea sediul central în California, a declarat pentru CNN Business că a primit, de asemenea, noi cerințe din partea Departamentului de Comerț al SUA care vor afecta livrările de circuite integrate MI250 în China.

„În acest moment, nu credem că livrările de circuite integrate MI100 sunt afectate de noile cerințe”, a spus aceasta, referindu-se la o altă linie de componente. „În prezent, nu credem că este un impact semnificativ asupra activității noastre”.

Noile reguli sunt o reamintire a modului în care tensiunile dintre SUA și China rămân ridicate în ceea ce privește afacerile și tehnologia. Săptămâna trecută, un acord rar între cele două țări privind auditul companiilor chineze listate în SUA a sugerat un progres în relații, dar experții au avertizat că acordul va face prea puțin pentru a rezolva alte probleme cheie.

Facebook

Comentarii

75 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *