Marea Britanie: Planul pentru a opri traversarea Canalului Mânecii de către migranți

Guvernul britanic a declarat că este pregătit pentru contestarea în justiție a unei noi legi stricte, menită să împiedice zeci de mii de persoane să ajungă anual în țară cu ambarcațiuni mici peste Canalul Mânecii.

Ministrul de interne, Suella Braverman, a declarat marți că guvernul a „depășit limitele dreptului internațional” cu un proiect de lege care va interzice cererile de azil ale oricărei persoane care ajunge în Regatul Unit prin mijloace neautorizate și va obliga guvernul să le rețină și apoi să le deporteze „în țara lor de origine sau într-o țară terță sigură”. Acestora li se va interzice să mai intre vreodată în țară.

„Dacă vii aici ilegal, trebuie să știi că nu poți rămâne”, a scris Braverman în Daily Telegraph.

Guvernul britanic spune că mulți dintre cei care fac această călătorie sunt migranți economici, mai degrabă decât refugiați, și subliniază o creștere anul trecut a numărului de sosiri din Albania, o țară europeană pe care Marea Britanie o consideră sigură.

Grupurile de refugiați spun că majoritatea celor care sosesc pe Canalul Mânecii fug de război, persecuție sau foamete în țări precum Afganistan, Iran și Irak. Majoritatea celor ale căror cereri au fost procesate au primit azil în Marea Britanie. Guvernul afirmă că „Proiectul de lege privind migrația ilegală”, care va fi prezentat marți în Parlament, va descuraja „migranții” și va împiedica bandele de traficanți care trimit oameni disperați în călătorii periculoase pe una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume.

Peste 45.000 de persoane au sosit în Marea Britanie cu barca în 2022, în creștere față de 28.000 în 2021 și 8.500 în 2020. Cei mai mulți au continuat să ceară azil, dar o serie de restanțe de peste 160.000 de cazuri a făcut ca mulți dintre ei să lâncezească în centre de procesare supraaglomerate sau în hoteluri, fără dreptul de a munci.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *