Zelenski merge la Conferința de Securitate de la Munchen

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la Conferinţa de Securitate de la Munchen, care începe mâine, transmite DPA, potrivit Agerpres. Președintele ucrainean se va întâlni cu vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, anunță Casa Albă.

Participarea în persoană a lui Zelenski la evenimentul de la Munchen, considerat a fi cea mai importantă reuniune internaţională a politicienilor şi experţilor în securitate, era aşteptată de ceva timp, dar nu fusese confirmată oficial.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Volodimir Zelenski în Germania de la declanșarea războiului. În mai anul trecut, liderul ucrainean a vizitat capitala Berlin, unde s-a întâlnit cu cancelarul Scholz şi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, şi oraşul Aachen (vest), unde a primit Premiul Charlemagne.

Aproximativ 50 de lideri din întreaga lume sunt aşteptaţi să ia parte la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Printre aceștia se numără preşedintele israelian Isaac Herzog, vicepreşedinta americană Kamala Harris, secretarul de stat american Antony Blinken şi şeful diplomaţiei chineze Wang Yi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *