Zelenski promite un răspuns la atacul cu rachete din Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat joi că Ucraina va răspunde la ultimul atac cu rachete al Rusiei asupra regiunii Zaporojie , atât militar, cât și juridic.

„Ocupantul va simți în mod inevitabil puterea noastră. Forța justiției în toate sensurile cuvântului. Și vreau să le mulțumesc tuturor salvatorilor noștri care, încă din noaptea precedentă, au curățat molozul casei al cărei bloc a fost distrus de rachetă”, a declarat Zelenski.

Discursul său a urmat discuțiilor video cu președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, în cadrul cărora cei doi au discutat despre „eforturile diplomatice pentru a opri agresiunea rusă”.

Joi, cel puțin trei persoane au murit după ce o rachetă rusă a lovit un bloc de cinci etaje.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, în urmă cu puțin peste un an, orașul din sud-estul țării avea o populație de 700.000 de locuitori. Acesta a fost considerat un punct strategic de capturare pentru Moscova, deoarece se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Rusia neagă că a îndreptat dronele și rachetele spre civili, dar imaginile aeriene care planează deasupra orașelor vizate au arătat distrugerile din multe centre urbane ucrainene. Continuă să fie descoperite trupuri neînsuflețite în regiunea care a suferit distrugeri masive în primele zile ale invaziei rusești.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *