Volkswagen, primul producător auto străin calificat pentru creditul privind mașinile electrice

Volkswagen a devenit prima marcă din afara SUA al cărei vehicul electric se califică pentru noul credit fiscal al administrației Biden pentru autoturismele și camioanele care nu utilizează combustibili fosili, a anunțat miercuri Departamentul Trezoreriei.

Vestea a venit la două zile după ce administrația a dezvăluit o listă de modele de vehicule care se califică, listă care cuprindea în întregime mărci cu sediul în SUA, precum Ford, General Motors și Tesla. Și ar putea atenua o parte din tensiunile comerciale transatlantice care au domnit din vara anului trecut din cauza aspectelor protecționiste ale stimulentelor pentru energie verde ale Statelor Unite.

Lista s-ar putea extinde și mai mult, pe măsură ce alți producători auto excluși de la scutirea fiscală vor găsi modalități de a îndeplini cerințele de eligibilitate din SUA, printre care se numără obligativitatea ca anumite procente din piesele sau mineralele esențiale ale bateriilor să provină din Statele Unite sau de la un partener comercial apropiat. BMW, Volvo, Hyundai și Nissan s-au numărat printre companiile ale căror vehicule nu au reușit să intre în această săptămână în această categorie.

Oficialii Volkswagen au declarat luni că se așteaptă ca ID.4 să se califice pentru creditul fiscal federal complet de 7.500 de dolari, dar că societatea așteaptă încă documentația adecvată de la furnizorul său de baterii pentru a o trimite Departamentului Trezoreriei.

Trezoreria a confirmat miercuri eligibilitatea, iar ID.4 a fost adăugat oficial la lista vehiculelor eligibile pe site-ul guvernamental fueleconomy.gov. ID.4 este construit într-o fabrică din Chattanooga, Tennessee. Producția a început în octombrie – la două luni după ce legea privind clima a președintelui Joe Biden, Legea privind reducerea inflației, a adăugat noi cerințe de aprovizionare internă la creditul fiscal pentru vehiculele electrice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *