Macron, umilit: Vizita Regelui Charles a fost amânată

Prima vizită de stat a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii și a Reginei Consort Camilla în Franța a fost amânată, pe fondul tulburărilor civile actuale. Biroul premierului francez Emmanuel Macron a făcut acest anunț vineri dimineață, după ce o săptămână de grevă s-a intensificat și a scos un milion de oameni în stradă în semn de protest față de planurile guvernului de a reforma pensiile.

„Având în vedere anunțul de ieri al unei noi greve generale împotriva reformei pensiilor marțea viitoare, vizita Regelui Charles al III-lea, planificată inițial între 26 și 29 martie în țara noastră va fi amânată”, se arată în comunicatul biroului lui Macron.

Charles și Camilla urmau să sosească în Franța duminică, înainte de a continua miercuri în Germania. Partea germană a călătoriei se desfășoară în continuare conform planului. Decizia de amânare a vizitei regale a fost „luată în această dimineață de guvernele francez și britanic în urma unei convorbiri telefonice între președintele Republicii Franceze și Rege, pentru a putea să-l găzduiască pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea în condiții care să corespundă relației noastre de prietenie. Această vizită de stat va fi reprogramată cât mai curând posibil.”, a precizat Palatul Élysée.

Peste 450 de protestatari au fost arestați joi, în timp ce aproximativ 300 de manifestații au atras peste un milion de persoane în întreaga țară pentru a protesta împotriva unor modificări nepopulare ale pensiilor care ar crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Sindicatele au declarat că peste 3 milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a demonstra împotriva unei legi puternic contestate care a fost împinsă prin parlament fără a fi votată săptămâna trecută.

  • foto din anul 2020
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *