Protestatarii francezi amenință să strice primirea Regelui Charles al III-lea

Muncitorii aflați în grevă în Franța amenință că îi vor trage covorul de sub picioare Regelui Charles al Marii Britanii atunci când acesta va veni în vizită. Regele urmează să facă prima sa călătorie în străinătate în calitate de nou monarh al Regatului Unit pentru o vizită de trei zile în Franța, începând de duminică, pe fondul unor proteste violente împotriva controversatei reforme a pensiilor președintelui Emmanuel Macron.

Sindicatele din diverse sectoare demonstrează de săptămâni întregi împotriva acestor planuri, o grevă generală a fost declanșată joi și i-a inclus pe cei care lucrează la Mobilier National, un departament al Ministerului Culturii însărcinat cu mobilarea clădirilor oficiale, cum ar fi Palatul Elysée, reședința președintelui francez.

„Suntem pe deplin conștienți de faptul că Regele Angliei va fi primit în Franța la sfârșitul săptămânii și că serviciile noastre vor fi solicitate. Acest lucru nu are nimic de-a face cu protocolul, dar va fi fără noi, se arată în declarație, adăugând că muncitorii nu vor asigura nici mobilierul, nici covoarele roșii”, au declarat marți într-o declarație sindicatele care îi reprezintă pe muncitori.

Regele ar putea totuși să aibă parte de primirea plină de farmec cu care este obișnuit: Radiodifuzorul public FranceInfo a raportat joi, citând o sursă anonimă, că muncitorii care nu intră în grevă au adus deja un covor roșu la Palatul Elysée.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *