Ungaria a blocat noile sancțiuni UE pentru Rusia

Ungaria a blocat, ieri, aprobarea ultimului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, transmite Financial Times, potrivit G4Media.

UE vrea să adopte o nouă rundă de sancțiuni – care ar fi cea de-a 13-a – pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Noile sancțiuni ar completa pachetul de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, precum și o inițiativă de a pune deoparte profiturile din activele înghețate ale Rusiei.

Ungaria a fost singura țară care s-a opus sancțiunilor la o reuniune a ambasadorilor UE, care, în caz contrar, ar fi semnat pachetul de sancțiuni, care vizează entități din Rusia, China și alte țări care se consideră că sprijină efortul de război al Moscovei.

„Ungaria nu a fost de acord din cauza companiilor chinezești”, a declarat pentru Financial Times un oficial european.

Propunerea UE prevede și sancțiuni împotriva a trei companii chineze și a uneia din India. În cazul în care va fi aprobată, ar fi pentru prima dată când companii din China continentală și India vor fi afectate de sancțiuni din partea UE.

Susținătorii pachetului de sancțiuni speră să ajungă la un acord până miercurea viitoare, pentru a respecta termenul limită de 24 februarie.

Ultimul pachet de sancțiuni ale UE a fost aprobat în decembrie 2023. Atunci, Austria a fost țara care s-a opus, solicitând scoaterea Raiffeisen Bank de pe listă ucraineană a entităților care sprijină efortul de război al Rusiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *