UE spune că vaccinul Novavax COVID ar trebui să poarte un avertisment privind efectele secundare cardiace

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă ca vaccinul COVID-19 de la Novavax (NVAX.O) să fie însoțit de un avertisment privind două tipuri de inflamații cardiace, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, ceea ce reprezintă o povară suplimentară pentru un vaccin care nu a reușit să câștige o largă popularitate.

Vaccinul Novavax COVID ar trebui să fie mai specific privind efectele secundare cardiace

Afecțiunile – miocardita și pericardita – ar trebui să fie enumerate ca noi efecte secundare în informațiile despre produs pentru vaccinul Nuvaxovid, a declarat miercuri EMA. Administrația americană pentru alimente și medicamente a semnalat la începutul lunii iunie un risc de inflamare a inimii în urma vaccinului Novavax.

Agenția UE a declarat miercuri că a cerut dezvoltatorului american de vaccinuri Novavax să furnizeze date suplimentare privind riscul apariției acestor efecte secundare. Novavax nu a avut un comentariu imediat. Luna trecută, EMA a identificat reacțiile alergice severe ca potențiale efecte secundare ale vaccinului. Novavax spera ca persoanele care au ales să nu ia vaccinurile Pfizer și Moderna – care se bazează pe tehnologia revoluționară a ARN mesager (ARNm) – să favorizeze vaccinul său, deoarece se bazează pe o tehnologie utilizată de zeci de ani pentru a combate boli precum hepatita B și gripa.

Cu toate acestea, doar aproximativ 250.000 de doze de Nuvaxovid au fost administrate în Europa până în prezent de la lansarea sa în decembrie, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *