UE avertizează: Deversările „necontrolate” din Marea Britanie ar putea încălca acordul Brexit

Deversarea „necontrolată” a apelor uzate din Marea Britanie în Canalul Mânecii și Marea Nordului ar putea încălca termenii acordului privind Brexit, a avertizat UE.

Deputații francezi s-au plâns anterior de modul în care sunt gestionate apele menajere de către companiile de apă din Marea Britanie și i-au cerut Bruxelles-ului să investigheze dacă acestea încalcă regulile acordului comercial Brexit.

Un înalt oficial al Comisiei Europene a dezvăluit că în momentul de față există îngrijorări cu privire la încălcarea acordului comercial care acoperă „protecția și conservarea mediului marin”.

Veronica Manfredi de la departamentul de mediu al Comisiei le-a spus eurodeputaților că există „îngrijorări profunde cu privire la aceste deversări necontrolate și posibilele efecte ale acestora asupra mediului marin și asupra pescuitului”.

Vorbind pentru Comisia pentru Pescuit a Parlamentului European, aceasta a spus că: „Poluarea apelor reziduale poate, de asemenea, amenința sănătatea umană prin consumul de fructe de mare contaminate”.

De asemenea, săptămâna trecută, trei europarlamentari francezi apropiați președintelui Emmanuel Macron au acuzat Marea Britanie că și-a neglijat angajamentele prin poluarea apelor uzate din Canalul Mânecii și Marea Nordului.

„Nu putem tolera ca mediul, activitatea economică a pescarilor noștri și sănătatea cetățenilor noștri să fie puse în pericol”, a spus Stephanie Yon-Courtin. „Marea Mânecii și Marea Nordului nu sunt gropi de gunoi.”

Guvernul lui Boris Johnson a dezvăluit săptămâna trecută un plan de abordare a crizei deversărilor, cu targete fixe pentru companiile de apă care sunt acum nevoite să facă îmbunătățiri .

Firmele vor trebui, de asemenea, să îmbunătățească modul în care gestionează toate revărsările de ape uzate care se deversează lângă apele de scăldat până în 2035 și să îmbunătățească 75% din revărsările din siturile naturale de top.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *