Trupele ucrainene vor începe antrenamentul pe tancuri fabricate în SUA

Tancurile Abrams de fabricație americană pe care ucrainenii le vor folosi pentru antrenament vor ajunge în Germania în următoarele săptămâni, permițând soldaților să înceapă să învețe să folosească mult-așteptatul blindat, potrivit a doi oficiali ai Departamentului american al Apărării.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, este așteptat să anunțe această mișcare în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc vineri, după cea de-a 11-a reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, o adunare a peste 40 de națiuni dedicate sprijinirii Kievului împotriva asaltului total al Rusiei, a declarat unul dintre oficialii Departamentului Apărării, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a discuta despre operațiuni sensibile.

Cele 31 de tancuri M1A1 Abrams – cât un batalion ucrainean – vor ajunge în zona de antrenament Grafenwoehr din Germania până la jumătatea sau sfârșitul lunii mai, potrivit oficialilor. Antrenamentul va începe o săptămână sau două mai târziu, după ce tancurile vor trece printr-o perioadă de întreținere.

Dar tancurile pe care forțele armate ucrainene se vor antrena în Germania sunt diferite de cele care vor ajunge în cele din urmă în Ucraina pentru a fi folosite pe câmpul de luptă, a adăugat primul oficial al Ministerului Apărării, precizând că acestea sunt încă în curs de recondiționare.

Se așteaptă ca instruirea privind modul de operare și întreținere a Abrams să dureze până la 10 săptămâni și ar putea include instrucțiuni privind modul de manevră în luptă, a precizat oficialul. Aproximativ 250 de ucraineni sunt așteptați să treacă prin programul de instruire, care este condus de Comandamentul de instruire al Armatei a 7-a.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *