UE elimină testele COVID pentru chinezi

Țările UE au convenit să elimine treptat două dintre măsurile recomandate în materie de călătorii, convenite în urma renunțării de către China la politica sa de zero-COVID, a anunțat joi președinția suedeză a Consiliului UE.

Țările europene au convenit să elimine, până la sfârșitul lunii februarie, cerința privind testul COVID-19 negativ înainte de plecare pentru persoanele care călătoresc în UE din China și să pună capăt testării aleatorii a călătorilor care sosesc din China până la jumătatea lunii martie.

Agenția de Sănătate Publică din Suedia a anunțat că țara va ridica toate cerințele de intrare pentru călătorii din China începând cu 19 februarie. Temerile că ridicarea de către China a politicii sale de zero-COVID ar putea duce la apariția unor noi variante de coronavirus nu s-au materializat încă.

Un studiu publicat săptămâna trecută în revista The Lancet a constatat că nu au existat noi variante de COVID-19 în țară de când aceasta a ridicat politica sa draconică. Analiza efectuată de cercetătorii din China asupra cazurilor înregistrate între 14 noiembrie și 20 decembrie a constatat că peste 90 la sută dintre acestea au fost ale subvariantelor Omicron BA.5.2 și BF.7.

Aceste variante sunt similare cu cele care au circulat în UE/SEE în toamna anului 2022, înainte de valul de cazuri din China, a declarat pentru POLITICO agenția UE pentru combaterea bolilor (ECDC).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *