SUA: Nu s-a ajuns la un consens privind originea Covid-19

Guvernul american nu a ajuns încă la un consens cu privire la modul în care a început pandemia de Covid-19, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, în ciuda informațiilor din presă potrivit cărora Departamentul pentru Energie a ajuns la concluzia că virusul a fost cel mai probabil transmis dintr-un laborator din China.

„Comunitatea serviciilor de informații și restul guvernului încă analizează acest lucru. Nu s-a ajuns la o concluzie definitivă, așa că este dificil pentru mine să spun – și nici nu ar trebui să mă simt ca și cum ar trebui să apăr relatările din presă despre o posibilă indicație preliminară aici. Ceea ce vrea președintele sunt fapte”, a declarat Kirby.

Duminică, Wall Street Journal a raportat că Departamentul a ajuns la o concluzie de „încredere scăzută” cu privire la teoria scurgerilor din laborator, într-o evaluare clasificată care a fost distribuită către Casa Albă și membrii Congresului. Întrebat despre acest raport, Kirby a declarat că nu va confirma sau infirma concluziile sale, subliniind că nu intenționează să influențeze ancheta guvernamentală în curs.

Argumentele parlamentarilor republicani fără dovezi, care susțin că oficialii federali au ascuns originile virusului care a ucis peste un milion de americani, au primit un nou impuls datorită descoperirii raportate de DOE, în timp ce alte agenții au declarat că există dovezi care indică faptul că virusul a apărut în mod natural în China înainte de a fi transmis la oameni.

Doi republicani care conduc ancheta Covid a Camerei Deputaților au cerut luni ca Departamentul Energiei, Departamentul de Stat și FBI să furnizeze documente legate de această problemă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *