SUA încearcă să afle sursa scurgerii de documente clasificate

Forțele rusești au bombardat orașele de pe linia frontului din estul Ucrainei cu atacuri aeriene și de artilerie, în timp ce oficialii americani și-au intensificat eforturile pentru a localiza sursa unei scurgeri de documente americane clasificate, inclusiv cele privind planurile de contraofensivă ucrainene.

Rușii și-au continuat ofensiva în estul regiunii Donețk, unde mai multe orașe și localități au fost supuse unor bombardamente intense, a declarat marți Statul Major al Ucrainei. Forțele ucrainene au respins mai multe atacuri, a precizat aceasta, în timp ce armata rusă își menținea efortul de a prelua controlul asupra Bahmut. Un comandant ucrainean de rang înalt a acuzat Moscova că folosește tactici de „pământ pârjolit”.

„Inamicul a trecut la așa-numita tactică a pământului pârjolit din Siria. Distruge clădiri și poziții cu lovituri aeriene și focuri de artilerie”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene, despre Bahmut.

Bătălia pentru micul oraș, acum în mare parte ruinat, aflat la marginea unei bucăți de teritoriu controlat de Rusia în Donețk, a fost cea mai sângeroasă din cele 13 luni de război, în timp ce Moscova încearcă să dea un impuls în campania sa după recentele eșecuri. Șeful părții din Donețk controlată de Moscova, Denis Pușilin, a declarat că forțele rusești dețin acum 75% din oraș, deși a avertizat că este prea devreme pentru a vorbi despre căderea Bahmutului.

Facebook

Comentarii

50 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *