SUA cer Ungariei și Turciei să ratifice aderarea Suediei la NATO până în iulie

Statele Unite așteaptă cu nerăbdare să primească Suedia ca membru NATO înainte de viitorul summit al alianței din iulie și vor încuraja Turcia și Ungaria să ratifice aderarea, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei vizite în Suedia.

Împreună cu Finlanda, Suedia a depus cererea de aderare la NATO în luna mai a anului trecut. Cererea Finlandei a fost procesată într-un timp record și a devenit al treizeci și unule membru al alianței la începutul acestei luni.

„Așteptăm cu nerăbdare să primim în curând Suedia ca al 32-lea (membru al NATO). Pentru a fi clar, așteptăm cu nerăbdare ca acest lucru să se întâmple înainte de summitul din iulie. Îi încurajăm pe aliații noștri, Turcia și Ungaria, să ratifice aderarea Suediei cât mai curând posibil”, a declarat Austin într-o conferință de presă.

Aderarea Suediei a fost întârziată de Turcia și Ungaria. Austin s-a aflat în Suedia pentru a purta discuții cu ministrul apărării, Pal Jonson, despre războiul din Ucraina și despre cererea de aderare a Suediei la NATO. Vizita secretarului american al apărării coincide, de asemenea, cu cel mai mare exercițiu militar suedez din ultimii peste un sfert de secol, Aurora 23.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *