SUA au publicat filmarea în care drona armatei americane este atacată de avionul rusesc

Washingtonul a declarat că prăbușirea unei drone de spionaj americane, după un incident cu un avion rusesc, a demonstrat comportamentul „agresiv” al Moscovei, în timp ce Rusia a acuzat Statele Unite că încearcă să escaladeze tensiunile în regiunea Mării Negre.

În imaginile transmise de armata americană se observă cum drona americană MQ-9 Reaper este atacată de avioanele de vânătoare rusești. Avioanele rusești eliberează combustibil peste drona spion și pierde semnalul video. Spre final, se poate observa cum elicea este avariată.

Incidentul cu drona de marți a fost prima ciocnire directă cunoscută între SUA și Rusia de când Moscova a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie 2022 și a scos la iveală starea deplorabilă a relațiilor dintre cele mai importante puteri nucleare ale lumii.

Incidentul a avut loc în timp ce Rusia și-a continuat campania pentru a cuceri micul oraș Bahmut din estul Ucrainei, în ceea ce ar fi prima sa victorie substanțială în mai mult de jumătate de an. Cu toate acestea, liderul instalat de Rusia în regiunea Donetsk din estul Ucrainei a declarat joi că situația din jurul orașului acum distrus rămâne „dificilă”, deoarece Kievul a refuzat să își retragă forțele.

Miniștrii apărării și șefii militari ai SUA și Rusiei au avut miercuri convorbiri telefonice rare cu privire la incidentul cu drona, în care avionul MQ-9 Reaper a plonjat în Marea Neagră în timp ce se afla într-o misiune de recunoaștere în spațiul aerian internațional.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *