Străzi pustii, magazine goale – Beijingul e lovit, iar, de Covid

Străzile pustii și magazinele goale sunt noua realitate în Beijingul lovit de un focar semnificativ de Covid, care se răspândește rapid. Impactul focarului se vede cel mai puternic în cartierul comercial de lux Sanlitun. Acolo, în magazinele și restaurantele de obicei pline de viață nu mai intră nimeni, scrie CNN, potrivit Digi24.

Birourile din Beijing sunt aproape goale, un angajat declarând pentru CNN că 21 dintre cei 24 de oameni care lucrează acolo s-au îmbolnăvit în ultimele zile. Evenimentele obișnuite, prelegeri, spectacole, activități cu siguranță nu vor mai avea loc. Beijingul, care înainte de noile reguli se confrunta deja cu un focar minor de infectare, este acum printre zonele cel mai puternic afectate din China.

Noile reguli Covid din China au anulat obligativitatea testării de zi cu zi, ceea ce face dificil de estimat numărul real al infectărilor.

Miercuri, Comisia Națională de Sănătate (NHC) a Chinei a renunțat să mai țină evidența tuturor cazurilor noi de Covid, anunțând că nu va mai include infecțiile asimptomatice în numărul raportat zilnic.

blank

„Este imposibil să aflăm cu precizie numărul real de infecții asimptomatice”, a comunicat NHC. Autoritățile au raportat miercuri dimineață 2.249 de cazuri simptomatice de Covid la nivel național pentru ziua precedentă, dintre care 20% au fost depistate în capitală.

 Se crede că aceste cifre sunt, de asemenea, afectate de numărul redus de teste. Raportările CNN de la Beijing indică un număr total de cazuri în capitala chineză mult mai mare decât cel înregistrat.

Experții au spus că numărul relativ scăzut de pacienți infectați anterior cu Covid-19 din China și eficacitatea redusă a vaccinurilor cu virus inactivat utilizate pe scară largă împotriva infecției cu Omicron – în comparație cu tulpinile anterioare și vaccinurile ARNm – ar putea face ca virusul să se răspândească rapid.

„Tulpinile actuale se vor răspândi mai repede în China decât s-au răspândit în alte părți ale lumii, deoarece în acele zone ale lumii oamenii au căpătat o oarecare imunitate împotriva infecțiilor de la valurile anterioare de infectare”, a declarat Ben, profesor de epidemiologie la Universitatea din Hong Kong.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *