Spania vrea să elimine regula celor 90 de zile pentru turiștii britanici

Spania vrea să elimine limita de 90 de zile pentru vizitatorii britanici, permițându-le acestora să rămână în țară pe termen nelimitat.

Potrivit Euronews, vizitatorii din afara UE au voie să viziteze țările din spațiul Schengen doar 90 de zile la fiecare 180 de zile, însă Spania urmează să ceară autorităților UE să relaxeze această regulă pentru turiștii britanici. Ba mai mult, restricția este împotriva intereselor Spaniei, a declarat secretarul spaniol pentru turism, Fernando Valdés.

Spania vrea să elimine limita de 90 de zile pentru turiștii britanici

„Din nefericire, regula nu este ceva ce Spania a stabilit singură sau de care poate scăpa. Este adevărat că, după Brexit, au apărut unele probleme cu oamenii care vor să rămână mai mult timp. Este în interesul nostru să facem lobby și să convingem UE că putem încerca să lucrăm la o excepție. Dar soluția trebuie să vină de la ei”, a declarat acesta.

Înainte de pandemie, Spania primea aproximativ 84 de milioane de turiști pe an. Un număr impresionant, 17 milioane dintre acești vizitatori, proveneau din Marea Britanie. Dar Brexit a îngreunat călătoriile între cele două țări, deoarece Marea Britanie iese din acordurile de liberă circulație la nivelul UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *