Șeful NATO, vizită în Ucraina înainte de contraofensivă

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat joi Kievul pentru prima dată de la invazia pe scară largă a Rusiei, arătând sprijinul alianței militare pentru Ucraina, care se pregătește să lanseze o contraofensivă.

Stoltenberg a depus o coroană de flori în onoarea soldaților ucraineni care au fost uciși în luptele din estul țării și a trecut în revistă vehiculele blindate rusești capturate în Piața Sfântul Mihail din capitală. Liderii ucraineni și oficialii NATO nu au făcut imediat niciun anunț cu privire la această călătorie. Vizitele pe timp de război ale oficialilor străini sunt adesea învăluite în secret, dar liderii de top care vizitează Kievul poartă adesea discuții cu președintele Volodimir Zelenski.

Stoltenberg și-a început călătoria neanunțată într-un moment vital al invaziei rusești de aproape 14 luni, care a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de familii, a distrus orașe și a devastat economia ucraineană. După ce a rezistat unei ofensive rusești de iarnă și de primăvară care a făcut doar mici progrese în est, Ucraina speră acum să recupereze terenurile din sudul și estul său printr-o contraofensivă în următoarele săptămâni sau luni.

După ce și-a prezentat omagiile soldaților ucraineni, secretarul general al NATO s-a urcat într-o mașină și a plecat după eveniment, a declarat un fotograf al Reuters. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a sprijinit Ucraina pe tot parcursul războiului, statele membre trimițând arme, dar nu și trupe de luptă. Kievul a cerut în mod repetat mai multe arme de la aliații săi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *