Schimbare la vârful Băncii Mondiale

David Malpass, directorul Băncii Mondiale, demisionează. Acesta a informat personalul într-un e-mail, conform POLITICO, că își va părăsi postul până la sfârșitul anului fiscal.

Malpass a declarat că a fost „o onoare și un privilegiu enorm să servesc alături de atât de mulți oameni talentați și excepționali ca președinte al celei mai importante instituții de dezvoltare din lume”. Șeful Băncii Mondiale, care a fost numit de fostul președinte Donald Trump, a fost criticat după un interviu de anul trecut în care părea să pună la îndoială știința privind schimbările climatice. Plecarea sa deschide ușa pentru ca administrația Biden să îi aleagă înlocuitorul. În mod tradițional, SUA a selectat șeful băncii, deși acest lucru ar putea fi contestat de alte guverne.

„Următoarele câteva luni vor oferi o bună oportunitate pentru o tranziție lină a conducerii”, a declarat miercuri Malpass.

De asemenea, Malpass și-a confirmat plecarea într-un tweet. Banca Mondială a publicat un comunicat prin care a anunțat că Malpass se retrage și a enumerat realizările băncii în timpul mandatului său. În e-mailul adresat personalului, Malpass a lăudat angajații Băncii Mondiale pentru eforturile lor de a proteja țările în curs de dezvoltare de o serie de șocuri globale, și anume „pandemia Covid-19, războiul din Ucraina, încetinirea bruscă a economiei mondiale, povara nesustenabilă a datoriilor, schimbările climatice și penuria de alimente, îngrășăminte și energie”.

Facebook

Comentarii

60 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *