Meta va restabili contul de Facebook al lui Trump

Meta va ridica interdicția asupra conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, în următoarele săptămâni, după o suspendare care a durat mai bine de doi ani.

Decizia restabilește accesul fostului președinte la platforma pe care a folosit-o cu impact puternic în campania electorală și care i-ar putea stimula strângerea de fonduri pentru candidatura din 2024, care se clatină. Dar o revenire a lui Trump ar putea duce, de asemenea, la mai multe dezinformări electorale pe platformă, avertizează democrații, deoarece Facebook are o politică de a nu verifica faptele candidaților politici, iar Trump a continuat să promoveze falsa poveste că el a fost adevăratul câștigător al alegerilor din 2020.

Trump fusese interzis de Facebook după ce a încălcat regulile împotriva incitării la violență în timpul insurecției din 6 ianuarie. Compania a declarat că fostul președinte va trebui să respecte noile reguli dacă va decide să posteze din nou, dar în cele din urmă a decis să îl reintroducă, deoarece publicul merită să audă de la politicieni.

„Publicul ar trebui să poată auzi ce spun politicienii lor, bune, rele și urâte, pentru a putea face alegeri în cunoștință de cauză la urnele de vot. Dar asta nu înseamnă că nu există limite la ceea ce pot spune oamenii pe platforma noastră. Atunci când există un risc clar de vătămare în lumea reală – o ștachetă intenționat ridicată pentru ca Meta să intervină în discursul public – acționăm.”, a declarat Nick Clegg, președintele Meta pentru afaceri globale și fost viceprim-ministru al Marii Britanii, într-o postare pe blogul său care a anunțat decizia.

Meta a declarat că Trump ar putea fi supus unor noi sancțiuni dacă încalcă în mod repetat regulile Facebook, inclusiv eliminarea conținutului său și o altă suspendare de durată variabilă în funcție de gravitatea încălcării, potrivit postării de pe blog.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *