Schengen: Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia și Germania – discuții pe tema migrației

Ministrul de interne ungar Sándor Pintér găzduieşte, astăzi, o întâlnire cu omologii săi din Germania, Austria, Cehia, Slovacia şi Polonia pentru a discuta despre eforturile de a combate migraţia ilegală, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Multe guverne au restabilit temporar controale în puncte fixe şi mobile de-a lungul frontierelor pentru a-i împiedica migranţii să ajungă în Europa Centrală şi de Vest prin rutele din Balcani.

Discuţiile su loc la Szeged, în apropierea gardului ridicat de Ungaria de-a lungul frontierei cu Serbia, în 2015.

Prezenţa ministrului german Nancy Faeser survine în contextul în care ţara sa înregistrează, în acest an, cel mai mare număr de sosiri ilegale de migranţi de la criza din 2015.

Faeser a anunţat în octombrie planuri de reintroducere de controale fixe la graniţele cu Polonia, Cehia şi Elveţia. Creşterea abruptă a numărului solicitanţilor de azil a copleşit centrele de primire de migranţi în prima jumătate a anului 2023 şi a provocat luni de dispute între oficiali în privinţa distribuirii costurilor.

Potrivit cancelarului Olaf Scholz, un întreg pachet de măsuri este necesar pentru a limita migraţia ilegală, printre care o mai bună protecţie a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *