Rusia își bombardează, din greșeală, propriul oraș

Un avion de război rusesc a descărcat din greșeală o armă care a explodat în orașul rus Belgorod, în apropiere de frontiera cu Ucraina, în noaptea de joi spre vineri, provocând o explozie și rănind mai multe persoane, potrivit presei de stat.

„În jurul orei 22:15, ora Moscovei, la 20 aprilie, când un avion Su-34 al Forțelor Aerospațiale Ruse efectua un zbor deasupra orașului Belgorod, a avut loc o lansare de urgență a unei muniții aeriene”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat pentru TASS, care nu a precizat arma care a provocat pagubele. Sukhoi Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament supersonic.

Guvernatorul regional din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat anterior pe Telegram că a avut loc o explozie în centrul orașului, lăsând un crater de 20 de metri, cu mai multe mașini și clădiri avariate. Într-o actualizare vineri dimineață, Gladkov a adăugat că trei persoane au fost rănite, deși rănile lor nu le puneau viața în pericol.

Regiunea Belgorod, care se află la aproximativ o oră de mers cu mașina de orașul ucrainean Harkov, a fost lovită de rachete de mai multe ori de când Rusia a lansat invazia sa la scară largă în Ucraina în februarie 2022.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *