Putin s-a enervat: „Durează prea mult. De ce faceți pe prostul?”

Președintele rus Vladimir Putin și-a pierdut cumpătul în timpul primei ședințe a guvernului său din 2023, certându-l public pe ministrul comerțului și industriei. Timp de mai multe minute, el l-a acuzat pe Denis Manturov de întârzieri birocratice în comandarea avioanelor civile și militare.

„Prea mult timp, durează prea mult. De ce faceți pe prostul? Când vor fi semnate contractele?”, a spus liderul rus, potrivit BBC, care nu a fost niciodată unul care să se abțină în a critica în public înalți oficiali.

Prima ședință de guvern a avut loc în aceeași zi în care președintele Putin și-a înlocuit comandantul său de top din Ucraina, după doar trei luni de mandat. Generalul Serghei Surovikin a fost numit în octombrie, după o serie de eșecuri în invazia Rusiei în Ucraina, dar nu a reușit să inverseze cursul războiului.

Într-o convorbire video, de altfel optimistă, difuzată de televiziunea rusă, în care președintele Putin a lăudat modul în care miniștrii săi au gestionat economia, Putin l-a întrerupt în mod repetat pe Manturov, în timp ce ministrul a detaliat planurile pentru avioane, elicoptere și bărci.

„Aceste 700 de avioane, inclusiv elicoptere… trebuie să rezolvați asta cu Ministerul Apărării… mai multe întreprinderi încă nu au primit nicio comandă”, s-a plâns el.

Manturov este un membru loial al echipei ministeriale a lui Putin din 2012 și a călătorit în mod regulat cu președintele în vizite externe și interne. El a primit sarcina de a supraveghea industria de armament a Rusiei în vara anului trecut, când deficiențele fuseseră deja expuse pe câmpul de luptă. În timp ce explica faptul că ministerul său lansase un program de producție la Sankt Petersburg a motoarelor de elicopter care anterior erau fabricate în Ucraina, președintele a intervenit, plângându-se că totul dura prea mult.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *