Putin îl preferă pe Biden ca președinte

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia ar prefera ca președintele Joe Biden să câștige un al doilea mandat, descriindu-l ca fiind mai experimentat decât Donald Trump.

Vorbind într-un interviu cu un corespondent al televiziunii de stat ruse, Putin a declarat că va lucra cu orice lider american care va fi ales, dar a menționat că ar prefera victoria lui Biden când a fost întrebat cine ar fi o alegere mai bună din punctul de vedere al Rusiei.

„Biden, este mai experimentat, mai previzibil, este un politician din vechea formație”, a spus Putin. „Dar vom lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere”.

Întrebat despre speculații cu privire la problemele de sănătate ale lui Biden, Putin a răspuns că „Nu sunt medic și nu consider că este potrivit să comentez despre asta”.

El a adăugat că acuzațiile privind problemele de sănătate ale lui Biden circulau și la momentul când s-au întâlnit în Elveția în iunie 2021, adăugând că a fost martor la contrariul și l-a văzut pe liderul american într-o formă bună.

„Au vorbit despre incapacitatea lui, dar nu am văzut nimic de acest fel”, a spus Putin. „Da, el se uita la actele lui, ca să fiu sincer, eu mă uitam la ale mele, nu e mare lucru.”

În același timp, Putin a remarcat că vede politica administrației Biden ca fiind greșită: „Cred că poziția actualei administrații este defectuoasă și i-am spus despre asta președintelui Biden”.

Legăturile Rusia-Vest au scăzut la cel mai jos nivel de la epoca Războiului Rece, după ce Putin și-a trimis trupele în Ucraina în februarie 2022.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *