Putin amenință: Vor fi „consecințe grave pentru piața energetică globală”

Președintele rus Vladimir Putin a discutat joi despre încercările Occidentului de a plafona prețul petrolului rusesc, în timpul unei convorbiri telefonice cu Mohammed Shia al-Sudani, noul prim-ministru irakian, a anunțat Kremlinul.

Putin i-a spus lui Sudani că o plafonare a prețului ar avea consecințe grave pentru piața energetică globală. Au fost abordate încercările mai multor țări occidentale de a impune restricții asupra costului țițeiului din Rusia. „Vladimir Putin a subliniat că astfel de acțiuni contrazic principiile relațiilor de piață și este foarte probabil să conducă la consecințe grave pentru piața energetică globală”, a precizat comunicatul Kremlinului, preluat de Reuters.

Uniunea Europeană și Statele Unite au intensificat, în ultimele zile, încercările de a ajunge la un acord cu privire la un plafon de preț pentru importurile de petrol, fiind vizat în special cel rusesc.

Rusia și Irakul sunt producătorare importante de petrol și membre ale acordului OPEC+, care stabilește nivelurile de producție de petrol, în încercarea de a gestiona prețurile mondiale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *