Rusia desfășoară rachete de croazieră hipersonice în Atlantic

Președintele Vladimir Putin a trimis miercuri în Oceanul Atlantic o fregată înarmată cu rachete de croazieră hipersonice de nouă generație, un semnal pentru Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina.

Rusia, China și Statele Unite se află într-o cursă pentru a dezvolta arme hipersonice, care sunt văzute ca o modalitate de a obține un avantaj asupra oricărui adversar datorită vitezei lor și a manevrabilității. Într-o videoconferință cu ministrul Apărării, Serghei Shoigu, și Igor Krokhmal, comandantul fregatei denumite „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov”, Putin a declarat că nava este înarmată cu arme hipersonice Zircon (Tsirkon).

„De data aceasta, nava este echipată cu cel mai recent sistem de rachete hipersonice – ‘Zircon'”, a declarat Putin. „Sunt sigur că astfel de arme puternice vor proteja în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe”. Armele, a spus Putin, nu au „analogii în nicio țară din lume”.

La mai bine de 10 luni de când Putin a trimis trupe în Ucraina, nu se întrevede un sfârșit al războiului care a degenerat într-o luptă de artilerie crâncenă de iarnă care a ucis și rănit zeci de mii de soldați de ambele părți.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *