Rusia recunoaște: Soldații săi au murit pentru că au folosit ilegal telefoanele mobile

Ministerul rus al Apărării a acuzat folosirea ilegală a telefoanelor mobile de către soldații săi, ca vină pentru atacul cu rachete ucrainene, care a ucis 89 de militari ruși, potrivit datelor oficiale, după ce inițial numărul de morți comunicat a fost de 63.

Lovitura din ajunul Anului Nou, cel mai mortal incident recunoscut de Moscova de la începutul războiului, i-a înfuriat pe comentatorii ruși pro-război, din ce în ce mai vehemenți în legătură cu ceea ce consideră a fi o campanie lipsită de curaj și dominată de incompetență în Ucraina.

Criticile au fost îndreptate mai degrabă către comandanții militari decât către președintele rus Vladimir Putin.

Ministerul rus al Apărării a admis că patru rachete ucrainene au lovit o cazarmă rusă temporară, instalată într-un liceu profesional din Makiivka, oraș din apropierea capitalei regionale Donețk, ocupată de Rusia, în estul Ucrainei.

Deși a fost lansată o anchetă, ministerul rus a declarat că principalul motiv al atacului a fost utilizarea în masă a telefoanelor mobile de către militari, pe care a descris-o ca fiind ilegală. „Acest factor a permis inamicului să urmărească și să determine coordonatele locației soldaților pentru un atac cu rachete”, a precizat ministerul rus, într-o declarație emisă miercuri.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *