Polonia: Protest pentru apărarea drepturilor femeilor

Câteva sute de oameni s-au adunat pentru a protesta împotriva remarcilor care învinuiesc femeile pentru rata scăzută a natalității din Polonia. Casa liderului partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia a devenit scena unui protest luni, după ce gruparea pentru drepturile femeilor s-a opus remarcilor sale recente cu privire la rata scăzută a natalității din țară. Jaroslaw Kaczynski aruncase vina pentru numărul redus de nașteri pe femeile tinere care „consumă prea mult alcool”.

Mișcarea pentru drepturile femeilor „Greva femeilor” a adunat aproximativ 300 de persoane în fața casei lui Kaczynski din Varșovia, pentru a protesta față de remarcile lui și față de erodarea generală a drepturilor femeilor din Polonia sub guvernul PiS.

Motivele reale, potrivit protestatarilor, pentru rata scăzută a natalității au legătură cu factori precum lipsa educației sexuale generale, interzicerea de facto a avortului, lipsa de locuințe și lipsa facilităților de îngrijire a copiilor.

Partidul de guvernământ ultraconservator al Poloniei le-a oferit atât femeilor, cât și UE mai multe motive de îngrijorare în legătură cu o serie de probleme, inclusiv tratamentul femeilor și comunitatea LGBTQ. Printre cele mai grave acțiuni ale partidului de guvernământ se numără introducerea unei legislații care interzice efectiv avortul, anul trecut.

Guvernul a încetat, de asemenea, finanțarea de stat pentru serviciile de fertilizare in vitro.

Kaczynski, în vârstă de 73 de ani, a declarat înaintea protestelor din fața casei sale că nu înțelege de ce este vizat. Acesta a spus că „a fost întotdeauna un susținător al egalității depline pentru femei”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *