Prințul Harry, în război cu presa

Prințul Harry va încerca vineri să obțină câștig de cauză împotriva editorului Associated Newspapers, acuzat de calomnie, fără ca acest caz să ajungă la proces, a declarat avocatul său, în contextul în care Prințul britanic își intensifică acțiunile juridice împotriva presei tabloide.

Harry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, a dat în judecată Associated Newspapers, anul trecut, din cauza unui articol apărut în ziarul Mail on Sunday, în care se susținea că a încercat să țină secrete detaliile luptei sale juridice cu guvernul britanic în legătură cu aranjamentele de securitate.

În iulie, Înalta Curte din Londra a decis că articolul din Mail a fost defăimător, deschizând astfel calea pentru ca Harry să continue procesul împotriva unuia dintre cei mai mari editori media din Marea Britanie. În articol se spunea că Harry, în vârstă de 38 de ani, a încercat să țină secrete detaliile luptei sale juridice pentru a-și restabili protecția – care i-a fost retrasă după ce a renunțat la funcțiile regale în 2020 – și că asistenții săi au încercat apoi să dea o turnură pozitivă acestei situații.

Avocații săi au confirmat pentru Reuters că îi vor cere judecătorului Matthew Nicklin, în cadrul unei audieri de vineri, să pronunțe o hotărâre sumară – o decizie în favoarea sa, fără a fi nevoie de un proces.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *