China acceptă primele vaccinuri anti-Covid străine

Berlinul a trimis primul lot de vaccinuri COVID-19 de la BioNTech în China pentru a fi administrate inițial expatriaților germani, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului german, acesta fiind primul vaccin coronavirus străin livrat în această țară.

Nu au fost disponibile detalii cu privire la calendarul și cantitatea livrării, deși purtătorul de cuvânt a declarat că Berlinul face presiuni pentru ca străinilor, alții decât cetățenii germani, estimați la aproximativ 20.000, să li se permită accesul la vaccin, dacă îl doresc.

Livrarea are loc după ce China a acceptat să permită cetățenilor germani aflați în China să obțină injecția în urma unui acord încheiat în timpul vizitei cancelarului Olaf Scholz la Beijing luna trecută, liderul german făcând presiuni pentru ca Beijingul să permită ca injecția să fie pusă la dispoziția cetățenilor chinezi, de asemenea, în mod liber.

Într-o scrisoare care urmează să fie trimisă cetățenilor germani din China continentală, guvernul a declarat că va oferi gratuit imunizări de bază și vaccinuri de rapel pentru vaccinurile aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană pentru orice persoană cu vârsta de peste 12 ani.

Membrii de familie de alte naționalități nu vor fi incluși. Vaccinările pentru copiii sub 12 ani pot urma la o dată ulterioară.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *