China încurajează vaccinarea anti-Covid-19, pe măsură ce cazurile se înmulțesc

China a demarat joi o campanie de vaccinare pentru persoanele cele mai vulnerabile, anticipând valuri de infecții cu COVID-19, unii analiști așteptându-se ca numărul de decese să crească după ce autoritățile au relaxat controalele stricte care au ținut pandemia la distanță timp de trei ani.

Acest impuls vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la faptul că populația de 1,4 miliarde de locuitori a Chinei nu a fost vaccinată în mod adecvat, iar Statele Unite au oferit ajutor pentru a face față unui val de infecții.

Miercurea trecută, Beijingul a început să elimine controalele stricte „zero-COVID”, renunțând la cerințele de testare și relaxând regulile de carantină care au provocat anxietate pentru zeci de milioane de oameni și au afectat a doua cea mai mare economie a lumii.

Abandonarea politicii „zero-COVID”, semnată de președintele Xi Jinping, a urmat unor proteste de amploare fără precedent împotriva acesteia. Totuși, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a declarat că infecțiile au explodat în China cu mult înainte de decizia guvernului de a elimina restricțiile dure.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat joi că țara are „avantaje instituționale” pentru a lupta împotriva COVID: „Cu siguranță vom fi capabili să trecem fără probleme prin vârful epidemiei”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, ca răspuns la declarațiile purtătorului de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, care a afirmat că Statele Unite sunt pregătite să ajute dacă statul chinez solicită acest lucru.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *