Erdogan i-a cerut lui Putin oprirea războiului din Ucraina

Liderul turc Recep Tayyip Erdoğan a cerut „încetarea imediată” a războiului din Ucraina, în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin.

Erdoğan a „mulțumit președintelui Putin pentru atitudinea sa pozitivă referitoare la extinderea Inițiativei de cereale din Marea Neagră” și a adăugat că cele două țări „ar putea face pași suplimentari” în ceea ce privește cooperarea economică, a declarat biroul de comunicare al președinției turce sâmbătă.

Acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a permis reluarea exportului de produse alimentare din Ucraina, după ce invazia ilegală a Moscovei în țară a blocat mai multe porturi, a fost prelungit în weekend-ul trecut. Acordul privind cerealele a fost semnat inițial vara trecută de Kiev și Moscova sub egida Națiunilor Unite, după medierea Turciei.

Kremlinul a declarat într-un comunicat după dialogul telefonic Putin-Erdoğan că cei doi lideri au discutat și despre situația din Siria. Ei au subliniat „necesitatea continuării procesului de normalizare a relațiilor dintre Turcia și Siria” și „rolul constructiv al Rusiei ca mediator”, potrivit declarației.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *