Președintele Siriei, la Moscova, pentru discuții cu Putin

Președintele sirian Bashar Assad se află la Moscova pentru a se întâlni cu principalul său aliat, președintele rus Vladimir Putin, în timp ce Kremlinul își intensifică eforturile de restabilire a legăturilor dintre Turcia și Siria.

Această vizită are loc la aniversarea revoltei devenite război civil din Siria, care a ucis aproape jumătate de milion de oameni și a strămutat jumătate din populația țării de dinainte de război. Moscova a jucat un rol esențial în combaterea grupurilor armate de opoziție care încearcă să răstoarne guvernul lui Assad prin sprijinul său militar și a susținut în mod agresiv Damascul împotriva oponenților la Națiunile Unite.

Potrivit unei declarații a Kremlinului, agenda va include „dezvoltarea în continuare a cooperării ruso-siriene în domeniile politic, comercial, economic și umanitar, precum și perspectivele pentru o soluționare cuprinzătoare a situației din Siria și din jurul acesteia”.

Ziarul proguvernamental Al-Watan, care citează ziarul rusesc Vedomosti, a afirmat marți că cei doi președinți ar urma să discute, printre altele, și despre „normalizarea între Damasc și Ankara”, în care Rusia joacă rolul de mediator.

Miniștrii adjuncți de externe sirieni, turci și ruși, precum și un consilier de rang înalt al omologului lor iranian ar urma de asemenea să aibă discuții la Moscova despre „eforturile de combatere a terorismului” în Siria.

Facebook

Comentarii

62 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *