Biden nu va participa la COP28 în Dubai

Președintele american, Joe Biden, nu va participa la Conferința ONU de luptă împotriva modificărilor climatice (COP28) care are loc la Dubai, conform unui anunț oficial american. Evenimentul, desfășurat în Emiratele Arabe Unite (EAU) de joi și până la 12 decembrie, va aduna un număr-record de 70.000 de participanți, printre care și Papa Francisc, conform președinției EAU, citată de AFP.

Atât agenda președintelui Joe Biden, cât și cea a vicepreședintei Kamala Harris, publicate de Casa Albă, nu includ COP28 în această săptămână. În schimb, programul lui Biden include o vizită în Colorado, în scopul promovării investițiilor americane în energia eoliană, o întâlnire cu președintele Angolei și ceremonia de iluminare a bradului național de Crăciun.

Un oficial american a confirmat că președintele Statelor Unite nu are în plan să participe la COP28 nici în această săptămână, nici în cea de-a doua secvență a evenimentului, spre sfârșitul negocierilor. Washingtonul ia în considerare posibilitatea de a trimite la Dubai un oficial de rang înalt.

John Kerry, emisarul american în lupta împotriva modificărilor climatice, fost secretar de Stat și senator, este desemnat să negocieze în numele Statelor Unite.

Motivul deciziei lui Joe Biden nu a fost specificat de oficialul american, care a cerut să-și păstreze anonimatul. Cu toate acestea este demn de menționat că președintele american își concentrează eforturile către proiectele interne, având în vedere că se apropie de alegerile prezidențiale, care vor avea loc în mai puțin de un an.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *