Premieră în SUA: Un fost președinte va fi acuzat oficial

Donald Trump, fostul președinte și favorit pentru a fi candidatul republican în 2024, va apărea marți în fața instanței și urmează să fie acuzat oficial, să i se ia amprentele și să i se facă o poză de identificare, într-un moment decisiv înaintea alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată de bani pentru „liniște” făcută în 2016 către actrița Stormy Daniels. El a declarat că este nevinovat și urmează să pledeze nevinovat.

Trump se va preda marți, pe fondul unei securități stricte, în condițiile în care se așteptau demonstrații pro și contra unui om care i-a enervat pe liberali și pe unii aliați globali, dar care este lăudat de mulți alegători, notează Reuters.

Acuzarea, în cadrul căreia Trump va fi prezent în instanță pentru a asculta acuzațiile și va avea șansa de a pleda, a fost planificată pentru marți la ora 14:15 în SUA. Avocații lui Trump s-au opus înregistrărilor video, fotografiilor și acoperirii radiofonice, afirmând că acestea ar „exacerba o atmosferă deja aproape de circ în jurul acestui caz”, afectând demnitatea și decorul.

Judecătorul Juan Merchan a decis, luni târziu, că cinci fotografi vor fi admiși înainte de începerea înfățișării pentru a face fotografii timp de câteva minute, camerele fiind permise pe holurile clădirii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *