Trump se pregătește de proces. Popularitatea sa e în creștere

Fostul președinte american Donald Trump urmează să zboare luni din Florida la New York, înainte de audierea sa programată în legătură cu banii plătiți unei vedete din filmele pentru adulți înainte de alegerile din 2016.

Trump, primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, urmează să ajungă la New York, să i se ia amprentele și să fie fotografiat marți la tribunalul din centrul Manhattanului. Avocații săi au declarat că va pleda nevinovat.

Trump descrie ancheta drept o „vânătoare de vrăjitoare politică”, iar susținătorii săi de top, printre care și deputatul republican Marjorie Taylor Greene, spun că vor merge marți la New York pentru a protesta. Palatul de justiție din centrul orașului, care găzduiește instanțele penale și supreme, va închide unele săli de judecată înainte de așteptata apariție a lui Trump, a declarat un oficial al instanței, conform Reuters.

Unii utilizatori de rețele de socializare au cerut ca procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, și juriul care l-a pus sub acuzare pe Trump să fie „executați”, potrivit Site Intelligence Group, care monitorizează extremismul online. După ce a fost pus sub acuzare, popularitatea fostului președinte a crescut. Astfel, 57% dintre susţinătorii republicanilor l-ar vota ca şef al partidului, în timp ce doar 31% l-ar susţine pe rivalul Ron De Santis.

Cu toate acestea, mulți susținători ai lui Trump online și-au exprimat reținerea față de demonstrațiile publice, chiar și după ce Trump a făcut apel la ele, temându-se că ar putea fi arestați.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *