Polonia: Mercenarii Wagner ar putea destabiliza flancul estic al NATO

Mercenarii Wagner sunt mutați în apropierea flancului estic al NATO pentru a destabiliza alianța militară, a declarat astăzi premierul polonez, Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters.

Soldații Wagner au început să efectueze antrenamente cu armata națională din Belarus, ceea ce a determinat Polonia să înceapă să mute, la rândul său, peste 1.000 de militari mai aproape de granița cu această țară.

Marți, Polonia a acuzat Belarusul că i-a încălcat spațiul aerian cu elicoptere militare.

„Grupul Wagner este mutat pe flancul estic pentru a-l destabiliza”, a declarat Mateusz Morawiecki, după ce s-a întâlnit, în cursul zilei de astăzi, cu președintele lituanian, Gitanas Nauseda, în estul Poloniei.

Cei doi politicieni s-au întâlnit în Coridorul Suwalki, o zonă slab populată, dar importantă din punct de vedere strategic, situată pe teritoriul polonez între Belarus și exclava rusă Kaliningrad, care unește statele baltice cu alte state membre NATO.

„Nu trebuie să vorbim doar despre măsuri la nivel național, ci și despre ce ar trebui făcut, dacă această situație devine și mai complicată, inclusiv închiderea graniței cu Belarus. Acest lucru ar trebui făcut în mod coordonat între Polonia, Lituania și Letonia”, a declarat Nauseda.

Președintele Lituaniei a afirmat că numărul luptătorilor Wagner care se află în Belarus, la acest moment, ar putea fi mai mare de 4.000.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *