Pasagerii unui avion mexican, prinși în schimbul de focuri al cartelurilor drogurilor

Pasagerii unui avion care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Culiacán au trecut prin momente de groază, după ce au fost prinși în mijlocul schimbului de focuri al cartelurilor mexicane ale drogurilor. Violențele au izbucnit joi, în Culiacan, după arestarea lui Ovidio Guzman, fiul celebrului traficant de droguri El Chapo și membru de rang înalt al cartelului Sinaloa.

„În timp ce acceleram pentru decolare, am auzit focuri de armă foarte aproape de avion și atunci ne-am aruncat cu toții la podea”, a declarat David Tellez după incidentul din orașul Culiacan, situat în nordul țării. Tellez, în vârstă de 42 de ani, călătorea împreună cu soția și copiii săi, în vârstă de 7, 4 și 1 an, după ce a petrecut Crăciunul în familie.

Aeromexico a declarat că nimeni din zborul lui Tellez nu a fost rănit. Aeroportul din Culiacan a fost închis la scurt timp după aceea, în timp ce forțele de securitate au patrulat prin oraș, care era plin de vehicule incendiate, încercând să limiteze reacțiile violente.

Chiar în momentul în care zborul AM165 către Mexico City era pe cale să decoleze, o succesiune de avioane militare a aterizat pe pistă. Tellez și-a scos telefonul mobil, înregistrând mai multe videoclipuri care arată două avioane mari de transport ale forțelor aeriene, avioane de atac mai mici, asemănătoare unor avioane de vânătoare, și camioane militare pe pistă. Apoi, focuri de armă au început să răsune.

Potrivit Reuters, o însoțitoare de zbor a declarat că motorul fusese lovit, declanșând o scurgere. Echipajul a îndrumat pasagerii să debarce, mutându-i într-o sală de așteptare fără ferestre, din aeroport.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *