Ovidio Guzman, fiul cunoscutului traficant de droguri mexican El Chapo, a fost arestat

Ovidio Guzman, fiul celebrului traficant de droguri Joaquín „El Chapo” Guzman, a fost arestat joi în nordul Mexicului, potrivit presei locale. Guzman a mai fost prins o dată de poliția federală în 2019, dar a fost eliberat doar câteva ore mai târziu, de teamă că încarcerarea sa ar putea duce la mai multe violențe.

Deși președintele Andres Manuel Lopez Obrador și-a exprimat la momentul respectiv sprijinul pentru această decizie, aceasta a fost considerată un eșec jenant în lupta Mexicului împotriva cartelurilor.

Joi a izbucnit un schimb de focuri între membrii cartelului Sinaloa și serviciile de securitate mexicane în anumite zone ale orașului Culiacan. Locuitorilor din Culiacan li s-a spus să nu iasă din case, în timp ce poliția a instalat baraje pe străzi.

Obrador a declarat că o operațiune a poliției federale a avut loc în acest stat, dar a adăugat că nu poate oferi mai multe detalii deocamdată. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat scene haotice la un aeroport din Culiacan, în jurul clădirilor și pe străzi. Ulterior, aeroportul din Culiacan a anunțat pe Twitter că va fi închis până cel puțin la ora locală 22.00.

Autoritățile au declarat reporterilor că operațiunea era încă activă joi dimineața târziu, în timp ce serviciile de securitate încercau să „limiteze reacția” familiei Guzman. Se crede că Guzman, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat în operațiunea de trafic de droguri a tatălui său încă din adolescență. Autoritățile cred că a jucat un rol și mai direct de când El Chapo a fost arestat în 2016.

Considerat cândva cel mai puternic traficant de droguri din lume, El Chapo a fost extrădat în Statele Unite, unde ispășește o condamnare pe viață pentru acuzații legate de conducerea cartelului Sinaloa. Statele Unite oferiseră o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea sau condamnarea lui Ovidio.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *