Papa Francisc suferă de inflamație pulmonară

Papa Francisc, care suferă de inflamație pulmonară, se află în stare „bună și stabilă”, primește terapie cu antibiotice pe cale intravenoasă și își va limita activitățile în următoarele zile pentru a-și conserva forțele, a anunțat luni, Vaticanul, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a declarat că o scanare CT la un spital din Roma, efectuată, sâmbătă, a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamație în plămânii Papei, care a cauzat dificultăți de respirație.

„Starea Papei este bună și stabilă, nu are febră și starea lui respiratorie se îmbunătățește în mod hotărât”, a spus Bruni.

„Pentru a facilita recuperarea papei, unele angajamente importante care erau programate pentru aceste zile au fost amânate pentru ca acesta să-și poată dedica timpul și energia recuperării”.

Bruni a adăugat că Francisc, în vârstă de 86 de ani, va continua să îndeplinească sarcini instituționale „mai ușoare”, condiția îi permite.

Vaticanul a spus ulterior că Papa a organizat o audiență planificată pentru președintele Paraguayului, Santiago Peña Palacios, la casa de oaspeți a Vaticanului, unde papa locuiește într-o suită de camere. Audiențele pentru șefii de stat au loc în mod normal în Palatul Apostolic, o clădire separată de pe terenurile Vaticanului.

O parte a unuia dintre plămânii Papei a fost îndepărtată în tinerețe, în Argentina sa natală.

Papa urmează să călătorească vineri la Dubai pentru a participa la conferința ONU privind schimbările climatice.

Pentru binecuvântarea săptămânală și mesajul său de duminică, Francisc a apărut așezat în capela reședinței sale, nu în Piața Sf. Petru, în timp ce un consilier a citit mesajul pontifului.

Când a ridicat mâna dreaptă, era vizibil un bandaj care ținea un tub folosit pentru administrarea antibioticelor.

La începutul acestei luni, Francis a omis să citească un discurs pregătit pentru o întâlnire cu rabinii europeni, pentru că era răcit, dar părea să fie sănătos în timpul unei întâlniri cu copiii câteva ore mai târziu în acea zi.

În iunie a fost operat de o hernie abdominală, petrecând nouă zile în spital. Se pare că și-a revenit complet după acea operație.

Facebook

Comentarii

43 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *