OMS: Spitalele se închid pe rând în Fâșia Gaza

20 din cele 36 de spitale mai sunt operaţionale în Gaza, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează France Presse şi Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit France Presse, mai mulți morți se află în exteriorul spitalului al-Shifa, după un bombardament recent despre care armata israeliană încă nu a comunicat.

Armata israeliană bombardează neîncetat Fâşia Gaza de mai mult de o lună, ca represalii după incursiunea Hamas pe teritoriul israelian din 7 octombrie.

În tot acest timp, ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii denunţă atacurile aviaţiei şi artileriei israeliene asupra spitalelor şi ambulanţelor.

Din cele 36 de spitale ale Fâşiei Gaza, 20 nu mai sunt funcţionale din cauza bombardamentelor, distrugerilor şi lipsei materialelor sanitare, a deplâns vineri OMS.

Inclusiv spitalele încă operaţionale funcţionează doar în regim de avarie, cu activitatea perturbată de lipsa electricităţii şi a proviziilor suficiente de materiale precum dezinfectanţii sau anestezicele.

Spitalul al-Shifa este cel mai mare spital din enclavă, cu pacienţi care au nevoie de terapie intensivă sau dializă, o întrerupere a funcţionării acestuia ameninţând viaţa celor internaţi acolo, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *